2011. augusztus 7., vasárnap

különleges ajánlat ínyenceknek , vasárnap reggelre :-)



Ajánlatom kétféle, attól függően , hogy a felhasználó konyha  kerttel rendelkezik avagy sem.

 Amennyiben a szerencsés első csoportba tartozol, vegyél a kezedbe  egy friss kiflit, vagy zsömlét, esetleg valami magvas péksüteményt  megvajazva, és kissé megsózva, ezek után slattyogj ki a kertbe, a paradicsom bokrokhoz. ( Javasolt öltözék: póló, bermuda, flip-flop papucs , kerüld a merev eleganciát, rontja az összhatást.) Lényeges: - a vaj -nem margarin!- , és a pici só. Aztán végy le néhány friss koktél vagy tetszés szerinti paradicsomot és kedélyesen majszold el azon melegében és élvezd az augusztusi napot.


Amennyiben nincs kerted, tedd ezt a konyha asztalnál, vagy esetleg az erkélyen... Na persze a paradicsom ilyenkor zacskóból kerül elő, és a kezeden sem marad meg a szárának az a finom illata, mintha frissen szednéd, de sebaj!


Finom......A hideg vaj, a sóval és kiflivel, eleve jó, de a paradicsom édes-savassága még hozzá - mennyei. Soha nem olyan finom a paradicsom , mint ilyenkor.

Én legalábbis nagyon szeretem. Tudtátok , hogy vannak helyek ahol nem szokás nyersen enni a  paradicsomot? Miről maradtak le ! 



2 megjegyzés:

  1. Abszolút egyetértek, vajas kenyér, só, paradicsom, isteni! Csakis kizárólag vajjal, még véletlenül sem margarin. Ha lehet valami jóféle otthon sütött kenyérfélével. Szívemből szóltál!!!

    VálaszTörlés
  2. A menzás bableves nagyon klassz volt ! :-) Azóta sem tudok olyan ízűt főzni... Vajon miért? Pedig az anyukámnak volt köze hozzá. :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...