2010. november 18., csütörtök

babos-zöldséges ragu


Fogyasztható rizzsel vagy kenyérrel- hús nélkül. Megrögzött húsimádók társíthatják szelet húsok mellé, vagy tehetnek bele darált húst, előzetesen megpirítva-párolva némi hagymával.

Hozzávalók: 

25 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
1 fej hagyma
2 doboz vörös bab- vagy kb 25 dkg  egyéb bab megfőzve
1 kockázott paradicsom konzerv
só, bors, fokhagymapor
zeller és petrezselyemzöld
1 babérlevél
kakukkfű
(Erős Pista- opcionális)
olaj


Elkészítés:

1. a felkockázott répát, hagymát  és zellert összekevered a főtt babbal, kevés olajon fedő alatt párolod együtt 5-10 percig

2. hozzáadod a paradicsomkonzervet, a zöldfűszereket,borsot , fokhagymát. Némi vizet adva még hozzá fedő alatt csendes tűzön összefőzöd.

3. a vége felé sózod, ha kell kicsit édesíted egy csipet cukorral, és ha szereted a csípőset akkor tehetsz bele Erős Pistát is.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...