2010. október 6., szerda

karalábéleves


Na, ez egy tipikus menzaleves, amit vagy utálsz, vagy nagyon szeretsz. Aki az első csoportba tartozik annak azért jelezném, hogy nagyban befolyásolja az étel fogyaszthatóságát a karalábé minősége. Lehet , hogy a menzán mindig fás-öreg karalábék kerültek a fazékba, és ezért nem szeretted? Adj még egy esélyt, és készítsd el zsenge karalábéból, a leves költségvetése  minimális:


Hozzávalók

1 közepes karalábé
1 bő marék rizs
némi olaj és liszt - vagy kész rántás
petrezselyemzöld apróra vágva
néhány kanál tejföl
só-bors -fűszerpaprika

Elkészítés

1. A karalábét meghámozod  (Ha vannak rajta  középen ép, kicsi,zsenge levelek akkor kötözd össze mint a petrezselymet szokás, mert jó ízt ad a levesnek, ha nagyon zöldségkedvelő vagy akkor akár bele is vághatod csíkokra a levesbe.)
2. A karalábét kisebb kockákra vágod, és légy magadhoz kedves, ne tedd bele a fás alsó harmadát-negyedét.
3.A karalábé kockákat kevés olajon , kicsit megsózva , fedő alatt kezd el párolni
4.Ha félig puha, öntsd fel vízzel, dobd bele a jó maréknyi rizst, a petrezselyem felét, a zsenge karalábé leveleket,  sózd- borsozd és fedő alatt főzd puhára.
5. A végén  a rántással és némi tejföllel sűrítsd be, egy kis fűszer paprikával adj neki színt. ( rántás-ötlet)
    Tedd bele a maradék petrezselyemzöldet.

6. Fogyaszd egészséggel!


7. Csinálhatsz hozzá amerikai palacsintát, vagy rizsfelfújtat, vagy tésztafelfújtat , csak hogy a menzás-vega   vonalat kövessük! :-)

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...