2010. augusztus 9., hétfő

kapros-szószos hal




Ha igazán finomat akarsz és bírja a pénztárcád akkor tilapia filéből csináld, isteni! Ha “hétköznap” van, akkor alaska pollock vagy pangasius filéből is megteszi…. :-)

Hozzávalók 4 személyre


- család kapacitásától függő mennyiségű fagyasztott halfilé – én 4 személyre 1 kg- ot számítok fagyasztva

- 2 fej hagyma szálasra vágva

- 3 dl tejszín

-só, bors, friss kapor, granulált fokhagyma, 1 db csirkés leves kocka

- olaj+ vaj

- liszt

- köretnek rizs


Elkészítés:

- A kiolvadt filékről leitatom a vizet, amennyire lehetséges . Félbevágom őket, sózo- borsozom

- egy serpenyőben vajat és olajat melegítek

- a halfiléket lisztbe mártom, és megsütöm a vaj-olaj keveréken, szép pirosra, ezután egy hőálló tálban letakarva melegen tartom őket

- a serpenyőben pótolom az elfogyott zsiradékot, és megfuttatom rajta a hagymát. Nem szoktam puhára párolni, inkább roppanósra hagyom, de nem is pirítom meg, csak egy kicsit kavargatom a vajon-olajon

- megszórom liszttel, ezzel is kavargatom kicsit

- majd lassan felöntöm a tejszínnel és annyi vízzel, hogy egy sűrű szószt kapjak, és kavargatom hogy ne legyen csomós

- beleteszem a leveskockát, borsot, és a granulált fokhagymát. Sózni csak a végén érdemes, mert a leveskocka általában eléggé sós

- átforralom, utánafűszerezem ha kell, és a végén mehet bele a friss apróra vágott kapor

- párolt rizzsel tálalom

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...